neděle 8. března 2009

První měsíc za mnou

Letí to, letí a tudle neděli co byla sem oslavil první měsíc tady. Tedy je čas na nějaké to hodnoceníčko, že? Nuže je to tady celkem ucházející, zabydlel sem, hodně se tu pije a tedy buduje sociální kapitál (heh), vobčas nějaká to škola, že, ale s takovýma blbostma to člověk nemá přehánět. No a o víkendech hromada těch výletů. 

Vobecně to tady shrnuju tak, že je to tady strašně podobný na Česko, ale všechno je o trochu lepší8) Milejší lidi, hezčí číroda, lepší služby a takhle. Jediný co je tu blbší sou ceny, ty sou teda asi tak dvakrát blbší. Ale jinak kriminalita minimálně, akorát kola se čórujou, na nácka sem nenarazil, co sem tu. To jednoho až dojme.

V úterů sem byl konečně na prkně na kopcu ménem Krvavec, což je alpský středisko asi 30 kiláků od lublaně a přes pracovní týden je tam krááááásně 8) No a sobotu předtím u moře v Piranu a Izole. Ta země jě jak známečka, všecko je tak hoďku autem od Ljubljany a je toho dost.

Hmm, tak aspoň takhle. V úterý jedu do Bruna, se třeba uvidíme. Příště vám napíšu, jaký tady mám vypečený kamarády a co to je Metelkova 8)

Mýša

středa 4. března 2009

Zelený drak








Jako já mu tak říkám nejen proto, že je zelený to kolo, ale taky proto, že je to symbol města, rozumíte.

A tou fotkou interiérovou se nenechte zmást. Včera tady byla nechutná obrovská celokolejová kalba, rozbíjela se věci a kola, tak sem moje a nikolino kolo hodil na noc na pokoj. Normálně s tím nespím 8)

pondělí 2. března 2009

Víkend s Aňou, Bled, jeskyňa a nový bajk

Přijela za mnou Aňa a byla to radost:) 

No bodejť by taky ne! Jeli sme do Bledu, kde je jezero s kostelem na ostrovu a hradem takovým na skalisku, který trčí nad to jezero. Nu a další den do Postojnské jamy, což je 
taková jeskyně obrovská, krásná, turistická a předražená a ještě jeden hrad tak jakoby do skály zasazený No a do toho ještě nějaký stopování a hromada legrace, jak řikám, radost!

Dneska sem si koupil kolo 8) Je starý, škaredý, zelený, ale má dušu (jakože spirituálně myšleno:). Má sedátko na pérkách a dřevěný řidítka. Co nemá je třeba přehazovačka a musel sem si dokoupit jinde zámeček. Ještě má taky zvoneček a dynamo světýlka a blbý brzdy. Uvalil sem za to 30 éček, což je dost, ale počítám s tím,  že pokud mi to neukradnou, tak to střelím na konci pobytu a aspon půlku dostanu zpátky. A vzhledem k tomu, že je můj Zelenej dragon většinou nejškaredší kolo ve stojanu, tak mám docela velkou šanci, že mi vydrží:)

Už sem na tom projel zpáteční cestu z obchodu na kolej a je to zvláštní takový:) musím si zvyknout, že některý věci na takovým kole nemůžu dělat .. problém mi dělají třeba rantly 8) Trochu legračně se na tom sedí, ale to je asi o zvyku. Připadám si jak ta buchta z reklamy jak se tam zpívá "na kole na kole, křičí děti ve škole" nebo jak to je:) Fotky pošlu, až nějaký udělám.

Ted sem se vrátil z US Public Policy, postgraduate předmět, blokovka, máme to ted nekolikrát týdně, s americkým profesorem. a je to .. hmmhm .. řekněme, že nejsem nejchytřejší pastelka v krabičce v týto třídě. Tzn, že sem vůbec neměl tucha o čem mluví a vypadá to, že povinná literatura me asi tentokrát nemine, esli to chcu udělat. Však aspon tu mám nějakou intelektuální výzvu, mno .. vono je to jako zajímavý překvapivě, akorát teda tomu rozumím jak koza naklaďaku.

Tožtak. Fotky jsou v albu, klik na obrázek napravo!

Tedka sprcha a jazz. Mýša