neděle 3. května 2009

Duben :)

Jako voda, none?

Mám za sebou několikero povedených výletů. Na začátku měsíce sme strávili tři dny objížďkou chorvatské i slovinské Istrie, poprvé sme se zkoupli (byla kosa) a kempovali (byla kosa). Kosa byla především nám, kteří sme honili triko, že budem klidně spát pod širákem, protože sme romantické duše :/ Poprvé sme spali nad Pulou, neoficiálně, na pomezí lesíka a zálivku takového. Nad Koperem sme pak zakempili na pláži a udělali sme si aji ohýnek:)

Víkend další sme chodili po kopečkách v Trnovskem Gozdu nad městem Ajdovščina. Veselo bylo a krásně, páč z té jedné strany, ze které sme nestoupali, padá hřeben přímo dolů do Vipavské Doliny. Tudíž sme si mohli sednout na útes, dát si sváču a nožkama houpat nad víc než kilákovou propastí.

Hajkovalo se aji další víkend, tentokráte v Logarské Dolině, ale spíše v pomalejším tempu, páč někteří (já) byli vožralí z předchozího dne:/ Nádhera veliká, monstrózní vodopád a několik lavin slyšených i viděných v obrovských kopcám kolem doliny. Zakempili sme v ekovesničce Luče a v nedělu pochodili po lesnatém okolí.

Tendlencten víkend sme byli navštívit Iztoka a Jerneje (spolubydle Nikoly) v periférním regionu Prekmurje. Daleko daleko od Ljubljaně a jeli sme stopem, tak to bylo takový dobrodrůžo a navíc za malej peníz:) Prekmurje je zvláštní region, kde se míchá germánský, maďarský a chorvatský vliv, takže z toho vznikl takovej podivnej mišmašoidní dialekt, kterýmu ostatní slovinci moc nerozumí. Údajně teda:) Navíc je Prekmurje úplná (!) placka, což je na Slovinsko nezvyk. A je to takovej nešťastnej region se sociálníma problémama, nezaměstnaností a tak. Snaží se tam nalákat turisty, ale páč nemají hory apod jako zbytek Slovinska, dělaj to po svým. Třeba, že hrajou na to, že mají nejlepší alternativní hudební scénu. No, jak řika pako, nejsem zrovna vodbornik, ale z toho co sme viděli slyšeli, to vypadá slibně a zajímavě a my si v Prekmurje náramně libovali.

A sme v současnosti:) Krom výletů jsem dokončil jednu zkoušku, měl jsem několik melancholických záchvatů a jednu či dvě menší existenciální krize. Navštívil jsem další undergroundový doupě (sakra, eště sem sem nenapsal co to je Metelkova!) Rozplánoval si co tady ještě chcu vidět a zjistil, že už nemám volný víkendy:) V pátek přijede Martina, Iruše, Filip a dvě další osoby, další víkend Aňuta s Vítkem, poté údolí Soči, Kras a máme červen:) A eště teda esej musím spíchnout, mňo.

V červnu valíme na týden na Balkán, dneska sme to plánovali. Chcem toho vidět hodně, ale musleli sme to skrouhnout, tak nakonec objedem jen pár míst v Bosně/Hercegovině, Černé Hoře a sjedem zezdola od Dubrovníku celou chorvatskou Dalmácii. Srbsko sme museli vyškrknout:( Pak už tu zas přivítám Anjou, Džestrouna (a eště někoho?) a budem se dva týdny v kuse poflakovat po horách (a budeme-li namotivovaní, dáme si Trigláfek!). 

A pak tradá .. jedu .. d-o-m-ů!